Opel  Rüsselsheim

Opel is een van de grootste Europese autofabrikanten. Opgericht door Adam Opel in 1862, vierde Opel haar 150-jarige jubileum in 2012.

Opel  heeft 10 fabrieken en 3 ontwikkelings- en testcentra in 6 landen. Opel heeft ongeveer 34.500 werknemers in Europa, waarvan meer dan ca. 16.500 in Duitsland. Opel en haar zusteronderneming Vauxhall zijn actief in meer dan 50 landen.

Het hoofdkantoor van Opel staat in het Duitse Rüsselsheim, waar de onderneming ruim 110 jaar geleden werd opgericht. In 2002 werd een recordbedrag van € 750 miljoen uitgetrokken voor een grondige vernieuwing van de productiefaciliteiten, die nu tot de meest geavanceerde ter wereld behoren. De jaarlijkse capaciteit van de nieuwe fabriek is 180.000 auto’s. Een van de auto’s die hier gemaakt worden, is de succesvolle Insignia. In Rüsselsheim werken in totaal zo’n 15.600 mensen.
De fabriek in Rüsselsheim stelt normen: strenge kwaliteitscontrole, maximale flexibiliteit, hoge productiviteit en goede normen van de industriële veiligheid en ergonomie.

Laat u inspireren door de fascinatie van onze auto’s en bezoek ons. Meld u hier aan voor de rondleiding door de fabriek in Rüsselsheim .

Wij bieden dit arrangement aan voor zowel de individu als voor groepen.