Kolenmijncentrale Blegny en Alfa Bierbrouwerij

Het arrangement

Leuke dagtrip incl. bezoek Kolenmijnen Blegny en Alfa Bierbrouwerij

Ook dit wordt weer een onvergetelijk Fabrieksuitje met een bezoek aan de steenkolenmijn Blégny en Alfa Bierbrouwerij. Dit is een uitgelezen kans om meer te weten te komen over het
leven van de mijnwerkers en de geschiedenis van Alfa bier eventueel te combineren met een vaartocht over de Maas .

Voorbeeld Programma

Vertrek vanaf uw locatie naar Steenkolenmijn Blégny
Koffie/thee/ontbijtpakket in de bus is mogelijk
Aankomst Blegny Rondleiding duur 2 uur

Gelegen tussen Luik en Maastricht, is Blegny-Mine. Eén van de vier authentieke koolmijnen van Europa waar de ondergrondse galerijen nog toegankelijk zijn voor de bezoekers. Daal 60 meter af met de liftkooi naar een andere wereld. Je krijgt een voorstelling over het gebruik van de machines en de ondergrondse uitrustingen. Je verneemt alles over het dagelijkse leven van de "koempels". Hun vreugde, hun zorgen, hun angsten en hun werkomstandigheden.

Na het bezoek aan de kolenmijn gaan we naar de Alfa Bierbrouwerij waar we starten met een lunch (1 uur)

Start rondleiding Alfa Bierbrouwerij 2 uur

De kennismaking start in de bioscoopzaal, waar de medewerkers je spelenderwijs uitleg geven over het authentieke brouwproces. Van vroeger tot nu.
Dat proces maakt al vanaf de start onderdeel uit van de familie en is nooit veranderd. Normen en waarden zijn daarmee nooit verloren gegaan, want er worden geen concessies aan het brouwproces gedaan.Vervolgens duik je samen de brouwerij in. Een brouwerij die volledig tot leven komt wanneer je er middenin staat. Je krijgt een bijzonder kijkje achter de schermen. Alle verschillende afdelingen worden bezocht én de medewerkers nemen je mee naar de enige echte Alfa Bron. Dé bron die al 150 jaar het ‘magische’ ingrediënt voor alle bieren vormt.
Zo weet jij aan het einde van de rondleiding exact hoe het brouwproces verloopt. Alhoewel, de medewerkers kunnen helaas niet alle geheimen uit de doeken doen, maar dat spreekt natuurlijk voor zich.
Na een tocht door historie en heden van de Alfa familiebrouwerij is het tijd om niet alleen de geest te sterken maar ook het lichaam. De rondleiding wordt in het Proeflokaal afgesloten.
Hier kun je genieten van, hoe kan het ook anders, een proeverij van de heerlijke Alfa Bieren. Het resultaat van inmiddels vijf generaties familietraditie.
Eventueel kunt u uw dag afsluiten met een feestavond op de Maas

Een varende feestavond aan boord van één van onze passagiersschepen is een unieke gebeurtenis. De gasten worden ontvangen door de kapitein en zijn bemanning. Na het serveren van een welkomstdrankje worden de trossen losgegooid en kunnen de gasten Maastricht van een andere kant bekijken. Drankjes worden tijdens deze 4 uur durende cruise naar wens geschonken (m.u.v. buitenlands gedistilleerd) en in de kombuis wordt alles in gereedheid gebracht voor het serveren van een uitgebreid diner of buffet. Wij hebben voor deze avonden een aantal All-in arrangementen samengesteld.

Muziek aan boord mogelijk

22.00 uur vertrek

Prijs op aanvraag

Extra:

  • Wij regelen eventueel ook vervoer vanaf uw locatie
  • We maken uw dag op maat naar uw wensen
  • Overnachting mogelijk
  • Mountainbike rijden in grotten Valkenburg

Aanvraagformulier

    Arrangement kolenmijncentrale Blègny & Alfa bierbrouwerij

Algemeen